CHİTWAN GEZİ REHBERİ

                               CHİTWAN GEZİ REHBERİ - NEPAL (24 - 25 Ocak 2018 )

Chitwan Narayani nehri
Chitwan-Narayani nehri gün batımı

Gittik gezdik. Görülmesi gereken yerler Chitwan National Park.  Nepalin Hindistan sınırında bulunuyor. 1984 yılında Dünya Mirası  statüsüne kavuşmuştur.  Katmandu chitwan arası 170 km ve yaklaşık 7 saat sürüyor. Yol bildiğiniz yollara benzemiyor. Çok virajlı ve uçurumların kenarında giden bir yol. Ben birinci saatten itibaren kendimi kaybettim. Diğer şehirlere de benzer yollarda gidiliyor, o yollarda artık alışmış olarak devam ettim. Şoförleri taktir ettim. Gerçekten çok dikkatli ve bilinçli kullanıyorlar. Bazen karşılıklı araç geldiğinde birbirlerini nerdeyse sıyırarak geçiyorlar.

Kaldığımız otel parka yakındı. O da doğal ortama uygun yapılmış orman içinde bir oteldi. Tek katlı evlerden oluşuyordu.


Chitwan Sauhara halkı bu tip evlerde yaşıyorlar.

Bu parkta safari ve tekne ile gezi yaptık. Doğal korunmuş bir orman ve ırmak. Irmakta kullanılan tekneler farklı bir yapıya sahip ve çok uzun çubuklarla yönlendiriliyor. Tekneyle giderken ırmağın içinde timsahlar ve farklı kuş türleri göreceksiniz. Tekneden indikten sonra orman içinde bir saatlik yürüyüş yapılıyor. Yaba Domuzları , beyaz Gergedan, ceylan ve küş türleri görmek mümkün. Birde Fil çiftliğine gidiliyor ama hiç de hoş olmayan durumlar var. Filler ayaklarından hareket edemeyecek şekilde zincirlenmişler. Çok üzücü bir durum.

Birde Jiple safari yapılıyor. Yanınızda dürbün olursa hayvanları görme olasılığınız daha çok.


Jiple Jungle safari yaparken uzakta da olsa beyaz gergedan görebiliyorsunuz.

Termit yuvası

Bu bölgede bulunan halk Tharu Kültürüne sahip. Turislere yönelik bu kültürden gösteriler yapıyorlar. Gösteri videosu için  burayı tıklayın.

Tharu Kültüründen Gösteriler

Buradan Lumbini'ye gittik.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder