KARAGOL GEZİ REHBERİ

                                 KARAGÖL GEZİ REHBERİ (17-18 temmuz 2017 )


Artvin’de bulunan Karagöl’e geldik. Geldiğimizde mangal yapanları görünce açıkçası üzüldüm. Bu güzelliği böyle mahvetmek hiç doğru değil. Saat 16’ya doğru sis basmaya başladı. O arada biz çadırımızı kurduk. Gölün etrafında bir tur yürüdük. Sis çökünce günübirlik gelenler gitti. Sadece kamp yapanlar kaldı. 



Karagöl sis içinde ayrı bir güzel. Tavsiye ederim bir deneyin. Ertesi gün sabah erken halen sis kalkmamıştı. Saat 9’a doğru sis kalktı. Güzel bir deneyimdi. İnşallah bu güzellikler bozulmaz. Uzungölün halini görünce pek de umut kalmadı içimde.

Karagöl'de sis basmaya başlayınca bir tekneyle gölün etrafı dolaşılıyor. Sisten dolayı yolunu kaybeden olmasın diye.


1800'lü yıllarda bugünkü Klaskur yaylasının yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur deresinin önünü kapatması ile oluşmuş göllerdir. Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çekmekte .

Deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır. Gölün suyu tatlı olup, bir gidegenle dış drenaja bağlanmaktadır. 

Avlanmanın yasak olması nedeniyle bol miktarda yöreye özgü kırmızı pullu alabalık bulunan gölün, göç yolunda yer aldığı için eylül ayında çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Ağaç kesiminin yasak olduğu bölgede yeşilin her tonuyla karşılaşmanın mümkün .



Burada Ayder yaylasına gittik. Ama aşırı bir kalabalık vardı. Orada kalmadık. Fırtına deresinin kenarında yeni bir öğretmen evi gördük yer vardı orda kaldık. Karadeniz de Öğretmenevleri hep dolu iken burada yer olması şaşırttı, nedeni çok pahalı olmasıydı. O da konsepte uyarak gecelik fiyatını arttırmış. Oda fiyatı 200tl idi. Diğer öğretmen evlerinden artısı yoktu açıkçası. Bu paraya değmezdi. Tek özelliği Fırtına deresi kenarında olması ve yer olmasıydı.

Gezimize artık son vermek için dönüş yoluna başladık. Yol üstü olarak Kelkit’e uğradık. Küçük güzel bir kasaba. Burada da öğretmenevinde kaldık. Buradan yola devam ederek Yozgat’a geldik. Yine öğretmenevinde kaldık. Buradan Ankara üstünden Afyon’a geldik. Bu sefer artık bir kaplıcalı otel tercih ettik.

 Böylece 24 Haziran cumartesi günü başladığımız gezimizi 23 Temmuz Pazar günü bitirdik.

 Bu süre zarfında hem yurt içi hem de yurt dışı gezmiş olduk.

Kaynakca: https://www.borcka.bel.tr/turizm/karagol/

       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder