KAŞAN GEZİ REHEBRİ

                   KAŞAN' A GİTTİK GEZDİK - İRAN (01 Şubat 2019)

Abyaneh Köyü
İsfahan’dan Kaşan’a (Kashan) 3 saatlik otobüs yolculuğu ile gittik gezdik. Kashan’da gezilmesi gereken yerler Abyaneh Köyü, Fin Garden, Sialk Hill Arkeoloji Alanı, Tabatabaee Historical House, Abbasian Historical House, Borujerdi House, Agha Bozorg Mosque, Noushabad Underground City.
Abyaneh Köyü
Sabah taksi tuttuk. 10 dolara bizi Abyaneh Köyü , Sialk Hill, Fin Garden’a götürüp sonra tarihi evlerin olduğu bölgeye bıraktı.(sabah 9-15 saatleri ararsı).
Abyaneh Köyü UNESCO Listesinde bir İran Köyü. Kırmızı topraklı evleri ve halkın giyimiyle ilgi çekiyor. 2500 yıllık olduğu söylenen köy baskıdan kurtulmak isteyen zerdüş inanışına sahip halk tarafından kurulmuş. Kadınlar beyaz renkli çiçekli başörtüsü ve erkekleri ispanyol paça pantalona benzer bir pantalon giyiyor. Köyün içini gezdikten sonra köy içinde aşağı inerek köyü karşıdan görebileceğiniz karşı tepeye tırmanın. Asıl köy bütün olarak burada görünüyor. Yol çok zorlu değil. Zaten köy yapısıyla sizi büyüleyecektir.
Sialk Hill
Sialk Hill arkeolojik bir bölge.6000 yıl önce yaşamın olduğu bir bölge. Çok görülecek bir şey yok.
Fin Garden
Fin Garden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde. Şah Abbas adına tasarlanan, içinden şırıl şırıl suların aktığı havuzlar, 500 yıllık sedir ağaçlarının olduğu bir bahçe. Fin köyünde yer alıyor.
Fin Garden
Abbasian Historical House
Tarihi evlerin olduğu bölgede Tabatabaee Historical House, Abbasian Historical House, Borujerdi House gibi tarihi evleri gezebilirsiniz. Evler oldukça güzel ve tabii ki yine vitray camlar var. Evlerde duvar süslemeleri de oldukça çok.
Tabatabaee Historical House
Kashan yapısıyla Yazd’e benziyor. Burada Saray Malek Hotelde oda kahvaltı 23 dolara kaldık. Hoş otantik bir oteldi.
Kaldığımız Malek Saray hotelde restaurant bölümü bu şekilde otantik hazırlanmıs.
Burada bir gün kalabildik. Gece 2 de uçağımız olduğu için akşam burada taksi tutup Tahran’a gittik. Taksiyle 3 saatlik bir yolculuk oldu. 22 dolara taksiyi tuttuk.
Abyaneh Köyü kadınları çiçekli beyaz başörtüsü takıyor

Abyaneh Köyü 

Tarihi evler

Tarihi evler

Kashan'da oturduğumuz bir çay evi.Bir masa sığacak büyüklükte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder