KATMANDU GEZİ REHBERİ

            KATMANDU GEZİ REHBERİ - NEPAL (20 - 23 Ocak / 1 0cak-02 Şubat 2018 )

Gittik gezdik. Nepal'in başkenti Katmandu'ya 6 buçuk saat sonra indik. Saat farkı 2 saat 45 dakika . Görülmesi gereken yerler Thamel caddesi, Pashupatinath , Boudhanath Temple, Budhanilkantha, Swoyembhunath (maymun tapınağı), Kathmandu Durbar Square, Chandragiri Hills, Nagarkot, Patan Durbar Square, Bhaktapur Durbar Square ve yürüyüş yapabileceğiniz rotalar mevcut.

Öncelikle Katmandu’ya gitmeden önce mutlaka bir  maske alın. Diğer şehirlerde ihtiyacınız olmayacak ama bur da gerekli. Hava çok kirli ve her taraf tozlu. Biz kışın gittik ama öyle çok da soğuk değildi. Bölge olarak çukurda kaldığı için sıcak. Himalayaların zirvelerinin dışında kar görmedik.

Nagarkot için Himalayaların görüleceği en iyi yer olarak yazılmıştı. Gece 3 de yola çıktık. Güneşin doğuşunu görelim diye . 6 gibi orda olduk. Yol çok kötüdü. Hava çok soğuktu. Hiç o kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum. Zaten o günü akşamı hastalandım. Aslında Nagarkot’a gitmeye hiç gerek yok. Teleferikle Chandragiri Hills’ e giderseniz Himalayalar en iyi orda görününüyor. İşin aslı Uçak biletinizi alırken uçağın sağ tarafına gelen yerden seçerseniz manzaraya doyamazsınız. 

Burada ilk gün yerel bir tura katıldık. Diğer günler otelin taksisini kiraladık. Uygun fiyatlarla sizi istediğiniz yere götürüp, oradan başka yere götürmek için bekliyorlar. Anlaşmaya bağlı tabi. Kaldığımız otel çok iyi değildi ama bazı hizmetleri ve Thamel caddesine yakınlığı çok iyiydi.


Mutlaka Pashupatinath’a gidin. Biz iki defa gittik. Oradaki Hindu Tapınağına Hindu olmayanları almıyorlar. Diğer yerler yetiyor zaten. Ölü yakma merkezide burada . Bu alanda mutlaka maskeniz olsun. Çok ilginç bir yer. Ölü yakma merasimini izleyebilirsiniz.




Meydanlarda ağaç işçiliğinin ne kadar ilerlemiş olduğunu göreceksiniz. Ama 2015 de yaşanan 8 şiddetindeki depremde en az 8000 kişi hayatını kaybetmiş ve tabi yapılarda bundan nasibini almış. Halen onarım işleri devam ediyor . 


Gideceğiniz bu meydanlarda turistlere yönelik fiyat farkı var. Çevre ülkeler daha ucuza girebiliyor. Bizler 15 Dolar iken, diğerleri 500 Nepal Rupisine girebiliyor. Katmandu Durbar Squar'e girerken Pasaportunuzla kalacağınız günü onaylatırsanız meydana diğer girişleriniz ücretsiz oluyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder