MİNSK GEZİ REHBERİ

               MİNSK GEZİ REHBERİ - BELARUS  (18- 20 Temmuz 2019 )

Minsk'e gittik gezdik.

Vilnius – Minsk Ecoline otobüs firması 5 saat sürdü. Bir kişi 12€ . Burada kaldığımız otel (Tourist Hotel 2 gece toplam 114$) biraz gezilecek bölge dışındaydı. Ama metroya ve otobüs durağına yakın olduğu için zorlanmadık. Zaten 1 gün kaldık. Buda yetti. Öyle çok da görülecek fazla yer yok. 

Trinity Hill (eski şehir bölgesi)
Gezilecek yerler: All Saints Church (çok güzel bir kilise mutlaka içine girin), Gorky Park (çok büyük ve güzel bir park ), Island of Tears ( küçük bir ada üzerinde bir anıt var), Trinity Hill (eski şehir bölgesi), National Academic Bolshoi Opera and Ballet Theatre, Holy Spirit Cathedral, Aziz Simon ve Helena Kilisesi, Beyaz Rusya Güzel Sanatlar Millî Müzesi.
All Saints Church
All Saints Kilisesi biraz uzak olduğu için bir günlük gezme zamanımız da ilk buraya gittik. Çok süslü bir kilise. İçine de  mutlaka girin. Ortadoks kiliseleri için güzel bir örnek.
All Saints Church bahçesi

Svislach nehri ve Gorky park
Svislach nehri kenarında parklar sıralanmış. Biz Gorky parktan İsland of Tears’a kadar yürüdük. Bu bölge aynı zamanda eski şehrin olduğu bölge. Böylece hepsini gezmiş oluyorsunuz. Burada ırmak içinde yunus kiralayabilirsiniz. Çok zevkli tavsiye ederim. Biz gezerken yağmurda başladı daha zevkli oldu. Gezilecek her yerini bir günde gezdik. Yürüyerek şehrin içine dalın. Çok güzel yapılar göreceksiniz.
Gorky parkta ki Gorky heykeli

Trinity Hill (eski şehir bölgesi)
        12. yüzyıla kadar dayanan tarihi ile şehrin en eski yerleşim alanlarından biri. Orta Çağ’da Minsk’in ticarete açılan kapısıymış burası.
Island of Tears ( gözyaşı adası)

Belarus’a Sovyetler Birliği’nin egemen olduğu dönemin en net izlerini Gözyaşı Adası’nda görebilirsiniz. Trinity Bölgesi ile bir köprü sayesinde bağlantılı  yapay bir ada. 1988 yıllında tamamlanmış. İçerisinde 1979-1988 yılları arasında Afganistan’da savaşırken şehit olan askerlerin isimlerinin yazılı olduğu bir anıt bulunuyor. Ama yalnızca şehitlerin isimleri değil onların ailelerinin yaşadığı acılarda anıt çevresindeki heykellerle yansıtılarakmış.

Island of Tears - Ağlayan melek heykeli


Minsk Town Hall

Holy Spirit katedrali

17. Yüzyılda inşa edilen Kutsal Ruh Katedrali, Belarus Ortodoks Kilisesi’nin de merkezi olma özelliğine sahip. Bir dönem manastır olarak da kullanılmış. Yapının içerisinde mucizevi olduğunan inanılan Theotokos adında bir ikona yer alıyor. İkona aslında Meryem Ana’yı temsil ediyormuş. Theotokos, Yunanca’da anne ve tanrı isimlerinin birleşmesinden oluşan bir ifade.

Labour Union Palace of Culture(ulusal sanat müzesi)


Aziz Simon ve Azize Helena Kilisesi

Aziz Simon ve Azize Helena Kilisesi meydanı
2gece 1 gün kaldık. Buradan Polonya'nın Başkenti Varşova'ya gittik gezdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder