PETERSBURG GEZİ REHBERİ

                    PETERSBURG GEZİ REHBERİ - RUSYA  ( 05 – 09 Temmuz 2019 )

Antalya St. Petersburg arası uçakla 3 buçuk saat sürdü. Kalacağımız otele taksiyle gittik. Taksilerde teksimetre yok. Pazarlıkla biniliyor.. Öncelikle havaalanında para bozdurun. Valizleri aldığımız yerdeki çok düşük bozuyor. Biraz sabredin oradan çıktıktan sonra da yerler var. Oralarda daha uyguna bozdurursunuz.  

Voskresenia Khristova Kilisesi
Şehir içi ulaşım için otobüsleri kullandık. Şehir içi otobüs biletini otobüsün içinde alabiliyorsunuz. Bilet fiyatı 40 ruble. Metro bilet fiyatı 45 ruble. Görülmesi gereken yerler birbirine çok uzak değil eğer yürümeyi seviyorsanız yürüyerek gezin . Biz yürüyerek gezdik. Google haritalarda yerleri işaretlerseniz sırayla gezmek rahat oluyor.
Kazan Katedrali 
Olimpia Hotel 4 gece toplam 150€. Kaldığımız otel bisküvi fabrikasından dönüştürülmüş bir yerdi. Güzel bir deneyim oldu. Eski bisküvi fabrikasının bir kısmını otel olarak düzenlemişler. Çok güzel ve temiz bir yer. Fabrikanın girişinden  beş on dakika yürüyerek otele gelebiliyorsunuz. Bu yürüyüş yolunda fabrikada üretim devam ettiği için mis kokular sizi cezbediyor. Oteldeki son günümüzde koca bir paket kraker hediye ettiler.
Yazlık Saray
Gezilecek yerler: Ermitaj Müzesi, Petergof Sarayı, Petergof , Voskresenia Khristova Kilisesi, Kışlık Saray, Alexander Column , Petro ve Pavel Kalesi, Saint Isaac Katedrali, Nevski Bulvarı, Kazan Katedrali , Rus Devlet Müzesi, Saray Meydanı, Yusupov Sarayı , Peter ve Paul Katedrali, Yaz Bahçesi , Yazlık saray,  Pavlovsk Palace , Saint Michael's Castle, Aleksandr Nevski Manastırı, Saray Köprüsü, Anichkov Bridge, Marble Palace,  Kronstadt Naval Cathedral,  Tsarskoye Selo , Catherine Park,  Amber Room (Katerina sarayının içinde fotoğraf çekimi yasak).
Gece köprü açılması tam bir karnaval yeri gibi
Kanal turu 1 buçuk saatlik 20€ . Neva nehri ve kanallarında mutlaka bir tur yapın.Kanal turu videosu için burayı tıklayın. Birde gece Köprülerin açılışını seyretmek için turlar var. Muhteşem bir coşku gördük . Açıkçası çok şaşırdık. Onlarca tekne seyir için yerini alıyor. Gece turu 10 – 15$ arasında . Turun süresi ve fiyatı firmaya göre değişiyor. Köprü açılış videosu için  burayı tıklayın.
St. İsaac Katedrali
St. İsaac Katedrali sadece merdivenle yukarı çıkış ücreti 200 ruble. 200 den fazla bir merdivenle çıkılıyor. Şehri tepeden görmek için çıkılan bir yer. Ayrıca müze girişi içinde ücret ödemeniz gerekiyor.
St. İsaac Katedrali

1818'de başalanan katedral 40 yıl sonra 1858'de bitirilebilmiş. Başlangıçta bir katedral olarak inşa edilmiş, ancak 1931'de Sovyet hükümeti tarafından müzeye dönüştürülmüş ve o zamandan beri bir müze olarak kalmıştır.

St. Petersburg’da görülmesi gereken birçok yer var. Tabi ki hepsini görmek mümkün değil. Kendimize öncelik listesi yapıp öyle gezdik. Zaman olmadığı için Peterhof’a gidemedik. Giderken zamanı biraz çok tutun. Çünkü Gezilecek ama biraz uzak olan yerler var.
Puşkin - Katerina sarayı
Ünlü Nevski Bulvarı’nda Çeşitli turlar için yerler bulabilirsiniz. Biz Puşkin’e bu turların biriyle gittik. Kişi başı 2700 ruble .Yaklaşık yarım saatlik mesafede. Bu turun içinde ulaşım, rehberlik ve müzelere giriş ücreti var. Mutlaka Katherina Sarayını ve bahçesini görün. Muhteşem bir yapı ve bahçe.  Sarayın içinde Bir odanın duvarları tamamen Amber ile döşenmiş. Bu odada fotoğraf çekmek yasak. Sarayın içini gezmek istemezseniz bile gidin bahçesi harika. Saray videosu için burayı tıklayın.
Puşkin - Pavlovsk Park

İmparatoriçe Büyük Catherine'in yaşadığı ve öldüğü etkileyici barok Catherine Sarayı ile ünlüdür .Saray 2. Dünya savaşın sırasında nereyse tamamen yıkılmış. Ancak savaştan sonra yürütülen kapsamlı bir çalışmayla yeniden ayağa kaldırılmış. 

Bugün gördüğümüz saray, Kışlık Saray  ve Smolny Katedrali’nin  yaratıcısı İtalyan mimar Bartolomeo Rastrelli tarafından tasarlandı . Restore edilmiş iç mekanların çoğu, Büyük Petro'nun kızı İmparatoriçe Elizabeth dönemine kadar uzanmaktadır.

1770’ de Çeşme Açıklarında Rus donanmasının Osmanlı Donanması karşısında zaferlerinin simgesi olarak bu parkın içine camii mimarisinde Türk hamamı yaptırılmıştır.

Puşkin - Pavlovsk Park

Yazlık Sarayın bahçesi mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında


Anichkov Bridge

İlk köprü 1715-16'daBüyük Peter’in  emriyle inşa edildi ve mühendisi Mikhail Anichkov’un  adını aldı . Köprü, Fontanka Nehri'nin hemen üzerinde uzanan destek yığınları üzerine inşa edilmiş birkaç açıklıklı ahşaptan yapılmıştır. Domenico Trezzini   tarafından tasarlanmıştır .  Bu ilk köprüden geriye hiçbir şey kalmadı. 1841-42'de inşa edilen ve 1906-08'de yeniden inşa edilen mevcut köprü, basit bir formu bazı muhteşem dekorasyonlarla birleştiriyor. Köprü, dört ünlü at heykelinin (1849–50) yanı sıra, Saint Petersburg'daki en ünlü süslü demir parmaklıklardan bazılarına sahiptir. 


Petro ve Pavel Kalesi - Yürüyerek adanın etrafını dolaşabilirsiniz.

Kale, İsveç  saldırılarına karşı 1703-1740 yılları arasında  Domenico Trezzini 'nin planları ile inşa edildi. Rus İç Savaşı  sırasında  Bolşevik  hükümeti tarafından bir hapishane olarak kullanıldı. Günümüzde, kale Sankt Petersburg Tarihi Devlet Müzesi'nin merkezi ve ana kısmı olarak hizmet vermektedir.


Ermitaj Müzesi ve Kışlık Saray

Dünyanın en büyük ve eski müzelerinden olan Ermitaj Müzesi, 1764 yılında Çariçe II. Katerina tarafından kurulmuş, ancak 1852 yılında kamunun hizmetine açılmıştır. Yaklaşık 3 milyon sanat eserinden oluşan müzenin koleksiyonunun çok az bir kısmı sergilenebilmektedir. Ermitaj Müzesi dünyanın en büyük resim koleksiyonuna sahiptir. Müze en çok tablo koleksiyonu bulunması nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabında yer alır.


Saint Michael's Castle

St. Michael Kalesi,Yaz Bahçesi’nin  güneyinde inşa edildi ve İmparatoriçe Elizabeth Petrovna’nın küçük ahşap sarayının yerini aldı . Entrikalardan ve suikast  planlarından korkan İmparator I. Paul, kendisini asla güvende hissetmediği Kışlık Saray’dan hoşlanmadı .  Sürekli suikast korkusu nedeniyle, yeni kraliyet ikametgahı, sekizgen bir avlu etrafında birKale  gibi inşa edildi . Yuvarlatılmış köşeli bina Moika , Fontanka Nehri’nin  suları ile çevrili ve özel olarak kazılmış iki kanal (Kilise Kanalı ve Pazar Kanalı), kale alanını yalnızca asmalı köprülerle  ulaşılabilen yapay bir adaya dönüştürüyor .  Paul, yeni inşa edilen kalesine taşındıktan sadece 40 gece sonra suikasta kurban gitti.


Saray Meydanı

Nevskiy Caddesi’ni Saray Köprüsü  vasıtasıyla Vasilyevskiy Adası’na   bağlayan bir meydan. Kanlı Pazar ve Ekim Devrimi  gibi önemli olaylara sahne oldu. Ermitaj Müzesi, Kışlık Saray ve Aleksandr Sütunu meydanda bulunmaktadır. 

Buradan Estonya'nın başkenti Tallinn'e gittik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder