PETERSBURG BERLİN ROTASI GEZİ REHBERİ

             PETERSBURG BERLİN ROTASI GEZİ REHBERİ  ( 05 – 27 Temmuz 2019)

23 gün süren Avrupa gezimizde 7 ülke gezdik. Sırasıyla Rusya-Petersburg, Estonya- Tallinn, Letonya-Riga, Litvanya-Vilnius, Belarus-Minsk, Polonya-VarşovaAlmanya-Berlin şehirlerini gördük. Yedi ülke yedi başkent (petersburg eski başkent) gezdik. Baltık ülkelerine gittik. 

Nisan ayının son haftası uçak biletlerimizi alarak planlamaya başlamış olduğumuz gezimizin ilk adımını atmış olduk. Antalya – St.Petersburg ve Berlin – Antalya biletlerimizi aldık. Zaten öncesinde hangi ülkelere ve şehirlerine gideceğimizi ve her ülkede kaç gün kalacağımızı belirlemiştik. Bu planda ilk sorunu Rusya konusunda yaşadık. Biz Yeşil pasaporta vize almadığını biliyorduk ama yanılmışız. Rusya’da kalacağımız 4 gün için vize parası olarak 115$ ödemek zorunda kaldık. Bu da beklediğimiz bütçeyi yukarı çekti. Biletlerimizi aldıktan sonra kalacağımız otelleri belirlemeye başladık. Biz gezilerimizde Booking.com’u kullanıyoruz. Bugüne kadar bizi yanıltmadı. Eğer bu bölgeye yazın gidecekseniz otelinizi erken ayırtın çünkü yer kalmayabiliyor. Kışın soğuk olduğu için yazın akın oluyor. Kaldığımız otellerden bazısı ayırtırken parayı çekerken, bazısı otele gidene kadar bekledi otelde aldı. İnternet üzerinde alırken sanal kredi kartı kullanıyoruz.

Ülkeler arasında yolculuğu da karayoluyla otobüsle yaptık. Size tavsiyem bu biletleride otelinizi ayırtınca hemen internetten alın yer kalmıyor. Biz almamıştık istediğimiz saatler dolu olduğu için planlarda küçük aksamalar oldu. 

Biz Ecoline ve Luxexpres ile yolculuk yaptık. İlk gittiğiniz ülkede de bu firmalar veya başka firmaların bürolarında diğer yolculukları da toptan alabiliyorsunuz. 

Yeşil pasaportlular karayolunu pek kullanmıyor galiba, sınır geçişlerinde hep vize soruluyor. Niye olmadığı araştırılıyor. Buradaki görevliler olayı bilmiyor. Bu yüzden bekleme süresi biraz uzuyor. 

Bizi en çok Belarus sınırında beklettiler. Aslında hiçbir pasaporta vize istemiyorlar. Ama işgüzar polislere düştük. Pasaportu didik didik mercekle incelediler. Bir sorun bulamayınca sağlık sigortası sordular. İyi ki yaptırmıştık. Hemen gösterdik. Başladılar onda kusur bulmaya. Uzattıkça uzattılar. Bir saate yakın uğraştılar. Ama baktılar her şey düzgün geçirdiler. 

Çok güzel bir gezi dönemi geçirdik. Çok yorulduk ama değdi. Bütün şehirleri tek tek yazacağım.

YAPTIĞIMIZ HARCAMALAR

Antalya – St. Petersburg THY ----500€ (iki kişi)

Berlin – Antalya Sun sunexpress ---300€ (iki kişi)

Rusya Vize parası kişi başı---115$ (+25$ da turizm firmasına)

Sağlık sigortası iki kişi yaklaşık 100€

OTELLER

St. Petersburg – Olimpia Hotel 4 gece toplam 150€

Tallinn – Mere Avenue 3 gece toplam 60€

Riga – Hostel Latberry 3 gece toplam 117€

Vilnius – Rentida Studios 3 gece toplam 121€

Minsk – Tourist Hotel 2 gece toplam 114$

Varşova – Warsaw Hostel Centrum 4 gece toplam 150€

Berlin – Happy Go Lucky Hostel 3 gece toplam 155€

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS FİYATLARI

St. Petersburg – Tallinn Ecoline otobüs firması 7 saat sürdü. Bir kişi 20€

Tallinn – Riga Luxexpres otobüs firması 5 saat sürdü. Bir kişi 24€

Riga – Vilnius luxexpres otobüs firması 4 buçuk saat sürdü. Bir kişi 19€

Vilnius – Minsk Ecoline otobüs firması 5 saat sürdü. Bir kişi 12€

Minsk – Varşova Ecoline otobüs firması 10 saat sürdü. Bir kişi 40€

Varşova – Berlin Ecoline Otobüs firması 7 saat sürdü. Bir kişi 12€

Otobüslerin yol üstü durakları yok. Arabalarda sadece kahve ve tuvalet var. O yüzden binerken yanınıza sandviçlerinizi ve suyunuzu mutlaka alın. Otobüsler rahat.

Bu gezimizde yaklaşık 3300€ harcadık. Ama giderken yanımızda beyaz peynir, zeytin , ceviz içi, fındık, kuru kaysı ve üzüm aldık. Hostellerde kaldığımız için kahvaltıda yiyeceğimizi yanımızda götürdük. Kuru yemişleri de her gezimizde yanımıza alıyoruz. Gezerken iyi oluyor.

Geziye çıkmadan önce google haritalarda gezilmesi gereken
yerleri bu şekilde işaretlerseniz, daha rahat gezersiniz.

Gittiğimiz her yerde aynı uygulamayı kullanıyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder