TALLİNN GEZİ REHBERİ

             TALLİNN GEZİ REHBERİ - ESTONYA ( 09 – 12 Temmuz 2019 )

Baltık ülkelerinden biri olan Estony'ya gittik gezdik.

St. Petersburg – Tallinn Ecoline otobüs firması 7 saat sürdü bir kişi 20€.  Tallinn’de kaldığımız ( Mere Avenue 3 gece toplam 60€) otel tarihi bir binanın çatı katıydı. Eski Şehre 2 dakika mesafede ulaşım yine hemen yanındaydı. 4. katta olmasından dolayı merdiven çıkmak dışında gayet iyiydi. 

Freedom Square
Gezilecek yerler: Holy Spirit Church, St Olaf's church, Estonian Maritime Museum, Nunnatorn ja linnamüüri platvorm, Patkuli viewing platform, Toompea( görmesenizde olur zaten görecek bir şey yok ama parkı gezebilirsiniz.), St Mary's Cathedral, Alexander Nevsky Katedrali, Toompea Castle, Tall Hermann, St. Nicholas Kilisesi, Kiek in de Kök Museum and Bastion Tunnels, Vabamu Museum of Occupations and Freedom, Tallinn Town Hall, Estonian Open Air Museum, Kadriorg Art Museum, Kadriorg Park ve Kumu ( sanat müzesi).
Patkuli viewing platform dan Eski şehrin görünüşü
Burada otobüs biletini otobüsün içinde alabiliyorsunuz. Yalnız biraz pahalı 2 €.
Açık hava müzesi ve Kadriorg Park’a giderken kullandık. 
Estonian Open Air Museum
Estonian Open Air Museum
Estonya Açık Hava Müzesine gidecekseniz Eski Şehrin orda 21 numaralı otobüse binmeniz gerekiyor. Bulunduğunuz yer için sorarsınız. Yaklaşık 20 dakika sürüyor. Giriş ücreti 10€. Değer mi derseniz değmez ama gitmişken görmeden gelseydik merak edecektik. Aslında güzel hazırlanmış ama daha cezbedici aktiviteler yöresel yiyecek, içecekler, ürünler ile renklendirebilirlerdi. Sadece köy evleri yapılıp bırakılmış. Çok güzel bir ormanlık alan içinde hazırlanmış.
Eski şehir kale surları
Görülmesi gereken yerler kale içi denilen bölgede. Küçük bir alan bütün sokaklarına girin. İki tane seyir terası var. Bir de meydanı var.  Gezerken zaten hepsini görürsünüz. Tallinn de beni cezbeden şeylerden biri Çiçekleri oldu. Tam bir çiçek bahçesi şeklinde . Her yer çiçek. Başka hiçbir yerde bu kadar çiçek görmedim. Burada festivale denk geldik. Festival videosu için burayı tıklayın.
Alexander Nevsky Katedrali

Tallinn’deki katedral tepesi olarak bilinen Toompea Hill’de bulunan Alexander Nevsky Katedrali, 19. yüzyılın sonlarında, 1894 – 1900 yılları arasında tipik bir Rus Revival tarzında inşa edilmiştir. Rus tarzındaki mimari yapısının en önemli sebebi, inşa edildiği yıllarda Estonya’nın Rusya’ya bağlı olması ve henüz bağımsızlığını kazanmamış olmasıdır. Katedralin tepesindeki kubbelerde bulunan haçların altında, Rusların Osmanlılara karşı kazandığı zaferi temsil eden hilaller bulunur.

Kadriorg Park ve Sarayı- Cumhurbaşkanlığı Sarayı'da burada
Kadriorg Park ve Sarayı çok güzel. Bahçesi halka açık olduğu için ücretsiz. Sadece müzelerin  girişi ücretli. Biz bahçesini gezdik. Son güne bırakınca zaman kalmadı. Kumu sanat müzesi de burada.
Kale içi- St. Catherine's Passage


Kale içi - Kiek in de Kök Museum and Bastion Tunnels

Geniş bir askeri tünel ağına ve tarihi bir top kulesine ev sahipliği yapan Kiek in de Kok ve Bastion Passages Museum, Tallinn'i yüzyıllar boyunca savunmanın gizli tarihini belgeliyor. 17. ve 18. yüzyıllarda İsveçliler tarafından yer altı sığınaklarını birbirine bağlamak için inşa edilen yüzlerce tünel, 20. Yüzyıl da yeniden keşfedildi. 38 m yüksekliğinde duran ve 4 m kalınlığında duvarları olan kule.


Kale içi - St. Nicholas Kilisesi

Kale içi - Nunnatorn ja linnamüüri platvorm

Eski şehir bölgesinde festival

Eski şehir bölgesinde festival

Buradan Letonya'nın başkenti Riga'ya gittik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder