BABADAG FETHİYE

27.08.2021
gittikgezdik
Babadağ 1700m.

Babadağ Dünyanın dört bir yanında yamaç paraşütü meraklılarını kendine çeken ve 1990’lı yıllardan bu yana yamaç paraşütü için kullanılan 1956m. rakımlı. Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz bölgesinde bulunmakta.


gittikgezdik
Babadag'dan Fethiye

Doğa tutkunlarının eşsiz ölüdeniz manzarasını daha rahat izleyebilmesi ve yamaç paraşütü tutkunlarının Babadağ’a daha kolay ulaşımın sağlanması için hayata geçirilen teleferik, telesiyej ve günü birlik sosyal tesislerin yapılmış.


gittikgezdik
1700m. Paraşut Pisti

gittikgezdik
Babadağ'dan Kelebekler Vadisi

Yamaç paraşütü için en iyi noktalardan biri olan Babadag'da 1200m ve 1700m lerde teleferik, devamında 1800m ve 1900m lere telesiyejle devam edebiliyorsunuz. Fethiye, ölüdeniz ve kelebekler vadisini gören bir yer. Çok güzel hazırlanmış ve uygun fiyatlı. Çıkış 80tl. Sabah 8 den akşam 23 e kadar açık. Biz sabah gittik ama bence günbatimi saatinden daha güzel olur. Yamaç paraşütü yapanlar manzaraya ayrı renk katıyor.


gittikgezdik
Babadağ'dan Ölüdeniz
1700m. den sonra telesiyejle gitmek zor gelirse, minibüslerle de gidebilirsiniz. Ama telesiyejden korkmuyorsanız tavsiyem deneyin çok güzel. Yiyecek ve içecek alınmıyor. Orada birçok restaurant ve cafe var. Şimdilik fiyatlar makul.
gittikgezdik
Babadağ 1800m.


gittikgezdik
Teleferikten Ölüdeniz

2 yorum:

  1. Fotoğraflar harika:) Uzun süredir ziyaret edemediğim bir yer ama yazınız sayesinde ilk planlarıma alacağım:)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle tavsiye ederim . Harika manzara ve yamaç paraşütü yapanlar ayrı bir güzellik katıyor.

    YanıtlaSil